پایان نامه بررسی تاثیر منصفانه بودن قیمت بر رضایت مشتریان در صنعت خودرو
از محصول یا خدمت است، با توجه به اینکه آیا محصول یا خدمت نیازها و انتظارات مشتریان را ارضا کرده است یانه؟شکست در ارضای نیازها و انتظارات منجر به عدم رضایت نسبت به محصول یا خدمت خواهد شد(هاپسون و همکاران، ۱۳۸۱). از تعریف پیشگفته چنین برمیآید که راضایت ارزیابی ذهنی احساسات مربوط است. احساس به عنوان تابعی از عدم تطابق و نسبت ستاده به داده میباشد که نتیجه نهایی یک احساس مثبت یا منفی از کامیابی است (Andresaaen,2000)
آمیخته بازاریابی دربرگیرنده قیمت، محصول، تبلیغ و توزیع میباشد. هریک از این چهار عامل به تنهایی یا ترکیبی از آنها می تواند در شکل گیری رفتار و تصمیم مصرف کننده در جهت استفاده از محصول مؤثر باشد با این شرط که منجر به رضایت مشتری شود(روستا و همکاران، ۱۳۹۰). با توجه به مطالب فوق، ارائه دیدگاه جدیدی از رفتار مصرف کننده، پیرامون روابط قیمت(عادلانه)-کیفیت خدمات و رضایت مصرف کنندگان، می تواند انگیزه عمیق تری در مورد میل به خرید و وفاداری به یک نام تجاری را فراهم سازد و در جذب مشتریان جدید و ماندگاری مشتریان موجود می تواند بسیار موثر واقع شود.
۳-۲- کیفیت خدمت
تعریف کیفیت خدمت دشوار است. اولین مطلب درباره کیفیت خدمت آن است که خدمتی دارای کیفیت است که بتواند نیازها و خواستههای مشتریان را برآورده سازد و سطوح خدمت ارائه شدن با انتظارات مشتریان منطبق باشد.انتظارات مشتری با آنچه که مشتریان خواهند آنند و به آن علاقه دارند و آنچه که احساس میکنند ارائهدهنده خدمت باید به آنها عرضه کند،در ارتباط است.بنابراین کیفیت را مشتری قضاوت و تعیین میکند.اگر خدمتی انتظارات مشتری را برآوده سازد و یا فراتر از آن باشد،دارای کیفیت است.البته اگر خدمتی کمتر از حد انتظارات مشتری باشد،الزاما به این مفهوم نیست که کیفیت آن پائین است اما مشتری را ناراضی میکند.بنابراین کیفیت خدمت نسبت به آنچه که مشتری انتظار دارد خدمت آنگونه باشد،ارزیابی میشود(ونوس و صفائیان، ۱۳۸۱). کیفیت خدمات که به عنوان کیفیت ارضاکننده و یا ما زاد انتظارات مشتریان در نظر گرفته میشود، مفهومی است که به وسیله پاراسورامان و همکارانش در سال ۱۹۸۵ معرفی شده است. وی کیفیت خدمات را اینگونه تعریف میکند.«کیفیت خدمات به عنوان درجه و جهت اختلاف بین ادراکات و انتظارات مشتریان در نظر گرفته میشود».پاراسورامان عقیده دارد که کیفیت خدمت شامل انتظارات پیش از خرید مشتری،کیفیت ادراکشده از فرآیند خرید و کیفیت ادراک شده از نتیجه است.وی کیفیت خدمت را به عنوان فاصله و شکاف بین انتظارات مشتری از خدمت و ادراکات او از خدمت دریافتشده، معرفی میکند.
کیفیت خدمت ادراکشده به عنوان قضاوت مصرفکننده در مورد عالی بودن جامع یک ماهیت یا«برتری»تعریف میشود(Zeithaml et al,1991) و با کیفیت عینی فرق دارد که شامل یک جنبه عینی یا ساختاری از یک چیز یا یک اتفاق میباشد.کیفیت ادراکشده شکلی از یک نگرش است که مرتبط با رضایت و نتیجه مقایسه بین انتظارات با ادراکات از عملکرد میباشد، نه اینکه همان باشد.پاراسورامان و همکارانش نیز از این عقیده حمایت میکنند که کیفیت خدمات یک ارزشیابی جامع مشابه با نگرش است.
۴-۲- فرق کیفیت خدمات بار ضایت مشتری
اگرچه رضایت را نیز تفاوت بین انتظار و عملکرد تعریف کرده اند بااینحال تفاوتهایی بین کیفیت و رضایت وجود دارد،از آن جمله:
۱- رضایت یک احساس و تعمیم پس از تجربهاست درحالیکه کیفیت اینگونه نیست.
۲- انتظارات در ادبیات مربوط به رضایت و کیفیت به گونهای متفاوت تعریف شده است.کاربران و نویسندگان تحت فشار عمومی تمایل دارند تا از واژه های رضایت و کیفیت به جای یکدیگر استفاده کنند ولی محققین تلاش داشته اند تا در مورد معنا و اندازه گیری دو مفهوم دقیقتر باشند(Zeithaml & Bitner,1999) همچنانکه گفته شد، مفهوم«کیفیت خدمات» با «رضایت» و کیفیت یکی نیست درحالیکه این مفاهیم وجوه مشترکی باهم دارند با یکدیگر فرق میکنند. ایکوبوسی اعتقاد دارند مدل کیفیت خدمات و رضایت مشتری در ویژگیهای زیر مشترک هستند:
۱.در هر دو مفهوم بر روی مشتریان فکر میشود تا انتظارات اولیه برای خریدهای آنها حفظ شود.
۲.ادراکات مشترریان براساس خریدشان به دست میآید.
۳.مشتریان انتظارات خود را با ادراکاتشان مقایسه میکنند.
۴.این فرآیند مقایسهاین منجر به ارزیابیهای کیفیت و یا رضایت و به دنبال آن به وجود آمدن پیآمدهایی از قبیل قصد خرید در آینده و.میشود. درحالیکه کیفیت خدمات به طور ویژهای بر روی ابعاد خاصی متمرکز میباشد رضایت به عنوان یک مفهوم وسیعتر در نظر گرفته میشود.براساس این دیدگاه کیفیت خدمات درکشده عنصری از رضایت مشتری میباشد. لیل جادر و استراندویک (۱۹۹۴)عنوان میکنند برای ارزیابی کیفیت خدمات نیازی به تجربه آن نیست و میتوان خدمت را براساس دانش درباره ارائهکننده خدمت،ارزیابی کرد.درحالیکه رضایت یک دیدگاه درونی است و حاصل تجربه خود مشتری از خدمت میباشد که در آن ستاده برحسب ارزشی که دریافت شده در مقابل آنچه داده شده، ارزیابی میشود (Storback et al,1994)
۵-۲- اهمیت کیفیت محصول وارائه خدمات به مشتریان:تمرکز بر نیاز مشتری به معنی توجه به کیفیت محصول وارائه خدمات به مشتریان است. درنگرش سنتی کیفیت محصولات در پرتو ویژگیها وصفات فیزیکی آن ازقبیل استحکام وقابل اعتماد بودن ارزیابی می شود. تعریف جدید کیفیت چنین است: درجه ای که یک محصول با انتظارات مشتری ومشخصات ارائه شده تطبیق دارد. کیفیت بهینه عبارت است از آن سطح از کیفیت که علاوه بر برآورده ساختن انتظارات مشتریان، بدون اضافه شدن ارزش محصولات از افزایش هزینه ها جلوگیری نماید. خدمت به مشتریان شامل کلیه اموری است که شرکت به منظورجلب رضایت مشتریان و کمک به آنها برای دریافت بیشترین ارزش ازمحصولات یاخدماتی که خریداری کرده اند انجام می دهد. هرچیزی که اضافه برمحصول فیزیکی عرضه وموجب تفکیک محصول ازمحصولات رقبا می شودخدمت به مشتریان محسوب می گردد. واژه ارزش افزوده دربازاریابی نشان دهنده موارداضافه شده به محصول است که ارزش آن محصول رابرای مشتریان بالاترمی برد(Choi,2009)
عرضه محصولات با کیفیت برتر و ارائه خدمات به مشتریان درسطح عالی به طور مستمر موجب ایجاد مزیتهای رقابتی برای شرکت ازقبیل:
۱) ایجادموانع رقابتی.
۲) وفاداری مشتریان: شرکتهایی که به ایجاد وفاداری مشتریان توجه دارند اهمیت حفظ یک مشتری را در ماورای هر خرید در نظر می گیرند. آنها مشتریان را داراییهای ارزشمندی می دانند و از تمام کارمندان خود می خواهند که برای راضی نگاه داشتن و در نتیجه وفادار شدن یا وفادار ماندن مشتریان هرکاری
دیگر سایت ها :
حاشیه نشینی و افزایش جرم و بزهکاری |
تشریط در رجوع |
- ۹۹/۰۲/۲۰